خوابیدن کودک کنار والدین یک موضوع بحث برانگیز در بین والدین و پزشکان اطفال است. برخی بر این باور هستند که بهتر است کودک در کنار والدین خود بخوابد در حالی که برخی معتقد هستند که نباید این اتفاق بیافتد. در این مطلب قصد داریم، معایب خوابیدن کودک کنار والدین را بررسی میکنیم و توصیههایی برای کمک به شما برای تصمیمگیری در مورد استفاده از تخت مشترک با فرزندانتان داشته باشیم. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
خوابیدن کودک کنار والدین چه مشکلاتی بههمراه دارد؟
معایب خوابیدن کودک کنار والدین در حقیقت موضوعی بحث برانگیز است. آکادمی اطفال آمریکا (AAP) میگوید والدین هرگز نباید اجازه دهند کودک در رختخواب با آنها بخوابد. زیرا ممکن است اتفاقات ناگواری مانند خطر خفگی، سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) و سایر موارد مشابه اتفاق بیفتد.
علیرغم این موارد، برخی از والدین ترجیح میدهند که کودکشان در اتاق آنها بخوابد. زیرا بر این بارو هستند که این کار باعث ایجاد پیوند بهتر بین والدین و کودک میشود و به کودکشان کمک میکند احساس امنیت بیشتری کنند. برخی مادران معتقد هستند که این کار باعث میشود شیردهی آسان تر انجام شود.
اهمیت تدارک شرایط خواب ایمن برای نوزادان
برخی از کارشناسان به والدین هشدار میدهند که باید تدارک خواب راحت را برای فرزند خود فراهم کتتد، و بیش از حد بر محل خواب آن تأکید نکنید. دکتر جیمز مک کنا، انسان شناس متخصص نوزاد میگوید: «موقعیت مکانی به اندازه روابط اهمیت ندارد. این که والدین چگونه دلبستگی و عشق را ایجاد میکنند، بیشتر حایز اهمیت است. ضمن این که کسب استقلال از طریق خوابیدن نوزاد در گهواره، چیزی است که کودک در طول زمان از والدین خود به طریق مختلف یاد میگیرد.
بدترین مکان برای چرت زدن نوزاد روی کاناپه، صندلی راحتی و دیگر سطوح نرم است که میتواند باعث ایجاد حفرههای هوایی شود و تنفس نوزاد را با مشکل مواجه کند. این موضوع بهخصوص در هنگام شیردهی آخر شب که مادر و نوزاد خوابآلود هستند، بسیار خطرناک است. پس میتواند در طول شب در اتاق خود به نوزادتان شیر دهد و سپس او را به گهواره کودک منتقل نمایید.
سعی کنید برای خواب راحت و بی خطر فرزند خود از یک تشک با ملحفه سبک استفاده کنید و تا زمانی که کودک شما یکساله نشده است، نباید وسایل دیگری مانند اسباب بازی یا پتو در گهواره آن قرار دهید. گهواره مناسب را میتوانید از فروشگاههای معتبری مانند فروشگاه گهواره مهر تهیه کنید. محصولات این شرکت از بهترین مواد اولیه ساخته شدهاند.
معایب خوابیدن کودک کنار والدین
- مد نظر داشته باشید که خوابیدن کنار والدین، سبب تاخیر در رشد فردی کودک میشود. بهتر است از ابتدا به حریم شخصی کودکان احتام بگذارید تا بتوانند به رشد فردی برسند. پس باید برای آنها فضایی مخصوص اختصاص دهید تا به مرور عادت کنند. در غیر این صورت، در رشد فردی و شخصیتی آنها خلل ایجاد میشود.
- عدهای بر این باور هستند وقتی به کودک اجازه داده میشود که در کنار والدینشان بخوابند، به مرور زمان باعث وابسته شدن کودک میشود و این نه به نفع کودک است و نه والدین. به همین دلیل پزشکان به والدین توصیه میکنند که فرزندانشان را عادت بدهند تا شبها به تنهایی به دور از والدینشان بخوابند. از این طریق میتوانند با فضای شخصی خودشان خو گرفته و رشد شخصیتی بهتری خواهند داشت.
- کودکی که شب در کنار والدینش میخوابد، از نظر احساسی شدیداً دچار وابستگی میشود. در اصل هنگامی که کودک در تخت والدینش میخوابد، وابسته آنها شده و استقلال خود را از دست میدهد.
- زمانی که والدین کنار فرزندشان میخوابند، ناخودآگاه باعث میشود تا کودک به آنها عادت کند. که برای آینده فرزند آنها اصلا مناسب نیست و در زندگی آنها مشکل ایجاد میکند.
- ممکن است با خوابیدن کودک در کنار شما، کیفیت خوابتان آسیب ببیند. کودکان اصولا از انرژی بالایی برخوردار هستند و ممکن است در شب بیقرار و فعال شوند، در نتیجه ممکن است خواب والدین را با لگد زدن یا کوبیدن به اطراف مختل کنند. همچنین میتوانند باعث خستگی بیشتر والدین شوند.
- رابطه زناشویی والدین ممکن است آسیب ببیند. برای بسیاری از زوجهای دارای فرزند، عصرها تنها زمانی است که میتوانند با هم تنها باشند. با این حال، وقتی با بچههایتان در تخت مشترک قرار میگیرید، آنها به معنای واقعی کلمه شما را از شریک زندگیتان جدا میکنند. این موضوع سبب میشود تا زمان یا فضای کمی برای صمیمیت باقی بگذارد.
- این موضوع خطر خفگی و افزایش سندرم مرگ ناگهانی نوزاد را بههمراه دارد. والدین یا اشیاء (مانند بالش) ممکن است در شب ناآگاهانه روی کودک بیفتد که منجر به آسیب، خفگی یا مرگ شود. مد نظر داشته باشید که اگر سن نوزاد شما کمتر از ۴ ماه باشد، یا زودتر از موعد متولد شده باشد، یا هنگام تولد وزن کم داشته باشد، قرار گرفتن نوزاد در اتاق خواب والدین خطر بیشتری دارد. همچنین اگر فردی در رختخواب سیگار بکشد، خطر آن برای کودکان افزایش مییابد.
ترک عادت خوابیدن کودک کنار والدین
در این مطلب سعی کردیم شما را با معایب خوابیدن نوزاد در کنار والدین اشنا سازیم. برای جلوگیری از وابستگی کودک به خانواده بهتر است فرزند خود را از ابتدا عادت بدهید تا جدا از شما در اتاق خود بخوابد. بهتر است تدارک فضای مناسبی را برای آن ببینید و گهواره مناسبی برای کودکان تهیه کنید. برای تهیه گهواره و ننوی مناسب میتوانید به وب سایت فروشگاه گهواره مهر مراجعه نموده و کالای دلخواه خود را سفارش دهید. خوب است بدانید تمامی محصولات این شرکت با بهترین کیفیت با قیمت مناسب در اختیار شما عزیزان قرار میگیرد. مشاهده نمونههای ننو در اینستاگرام
2 دیدگاه در “خوابیدن کودک کنار والدین چه معایبی دارد ؟”
سلام واقعا نکات طلایی داخل محتوا گفتیم و همش درسته منم به اشتباه اتاق فرزندم رو جدا نکردم و با مشکلاتی که در بالا گفتین روبرو هستم
انشاالله با استفاده از تجربیات مادرانی که شرایط شما رو سپری کردند بر مشکلاتتون فایق بیایید