زمان جدا خوابیدن کودک یکی از مهمترین مسائلی است که والدین با آن مواجهاند. این موضوع اهمیت زیادی دارد زیرا باید بدانید که در چه زمانی باید نسبت به این کار اقدام کنید و سلامت کودک را نیز مد نظر قرار دهید. قبل از انجام این کار بهتر است، با راهکارهایی که برای جدا خوابیدن کودک مهم هستند، آشنایی داشته باشید. تربیت کودک بحث بسیار مهمی است که باید در این خصوص مهارت کافی به دست آورید. در این مطلب راهکارهایی را ارائه میدهیم تا شما عزیزان بتوانید زمان مناسبی برای جدا خوابیدن کودکتان مشخص کنید.
بهتر است چه سنی را برای جدا خوابیدن کودک در نظر بگیریم؟
توجه داشته باشید که زمان جدا کردن محل خواب نوزاد به عوامل مختلفی بستگی دارد و به طور دقیق نمیتوان زمان ثابتی را برای آن در نظر گرفت. از جمله عواملی که در زمان انجام این کار تاثیر گذار هستند میتوان به اضطراب کودک، ویژگیهای اخلاقی نوزاد و الگوی رفتاری مادر اشاره کرد. به عنوان مثال نوزاد یک ماهه بسیار کوچک است و نمیتواند از مادر جدا بخوابد. پس بهتر است نوزاد حداقل تا ۶ ماهگی یا یکسالگی در اتاق والدین بخوابد. البته توجه داشته باشید که بایستی از همان اول نسبت به خوابیدن نوزاد در تخت، گهواره یا ننو جدا از والدین اقدام شود.
چرا از همان اول اتاق نوزاد را جدا نکنیم؟
حال ممکن است این سوال به ذهن شما خطور کند که چرا از همان اول اتاق نوزاد را جدا نکنیم؟ در پاسخ به این سوال خوب است بدانید که به دلیل نیاز کودک نمیتوانید اتاق کودک را جدا کنید. زیرا در این سن نوزاد باید به شیر خوردن و عوض شدن پوشک نوزاد در طول شب رسیدگی کنید. در نتیجه اگر نوزاد در اتاق مادر باشد بهتر است. البته توجه داشته باشید که در نوزادان احتمال سندروم مرگ ناگهانی وجود دارد که اگر نوزاد دور از مادر باشد احتمال انجام این اتفاق بسیار بیشتر است. پس بهتر است حداقل تا ۶ ماهگی مادر و نوزاد در کنار هم باشند.
در این زمینه مطالعاتی انجام شده و نتایجی که حاصل شده به این صورت است که بهتر است تا قبل از یکسالگی جدا کردن اتاق کودک انجام نشود. ولی بعد از آن بهتر است این کار انجام شود. زیرا اگر کودک به والدین عادت کند در صورت جدا کردن اتاق آن ایجاد اضطراب و اختلالات خواب پیش از قبل تشدید میشود. پس هر چه سریعتر باید نسبت به انجام این کار اقدام نمایید. بهتر است برای کودک خود گهواره یا ننوی مناسبی خریداری کنید. گهواره به آرامش بیشتر و خواب بهتر کودک کمک میکند.
آیا محل خواب بر احساس ایمنی کودک تاثیر گذار است؟
مدنظر داشته باشید که ۶ تا حدود ۱۸-۲۴ ماهگی دوره بسیار مهم و حساسی در زندگی نوزادان است و در این زمان ایمنی کودک بسیار مهم است. در این زمان به دلیل این که کودک به والدین خود خصوصا مادر وابستگی شدیدی دارد، در نتیجه نسبت به جدا شدن از والدین آسیبپذیرتر است. توجه داشته باشید که هرگز جدا کردن کودک از والدین را نباید ناگهانی و یکباره انجام دهید. سعی کنید به تدریج نسبت به این کار اقدام نمایید. زیرا در غیر این صورت ممکن است به سلامت کودک شما لطمه وارد شود و دچار اختلالات اضطراب جدایی شود.
در کل سعی کنید کودک شما تا حدود دو سالگی از والدین جدا بخوابد زیرا بعد از این سن جدا کردن آن کار دشواری است. البته مد نظر داشته باشید که زمان مناسب جدا خوابیدن کودک به جز روشهای تربیتی، به کودک نیز وابسته است. بعضی از کودکان راحت تر میتوانند این شرایط را بپذیرند و در اتاق خود راحتتر میخوابند. اما بعضی کودکان بسیار حساس هستند و بیشتر نا آرامی و گریه میکنند در نتیجه جدا کردن این بچهها از والدین دشوارتر است. پس خوب است به منظور جدا خواباندن کودک به وضعیت روانی کودک توجه گردد.
مشکلات جدا خوابیدن کودکان را بشناسید!
در صورتی که جدا کردن محل خواب کودک تا ۲ سالگی انجام نشود، ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد در نتیجه بهتر است برای این کار با یک مشاور خانواده صحبت کنید. عوامل متعددی وجود دارد که میتواند در جدا خوابیدن کودک مشکل ایجاد کند. این موارد عبارتند از:
_ بعضی از کودکان دچار اضطراب جدایی هستند. در نتیجه جدا کردن این کودکان به طور ناگهانی باعث افزایش اضطراب در کودک میشود. بدین منظور جداسازی این کودکان به صورت ناگهانی کار درستی نیست و باید به صورت تدریجی و با درک وضعیت کودک انجام شود.
-اتاق کودک باید فضای آرام بخش و مناسبی برای فرزند شما باشد. _ برخی از والدین به اشتباه اتاق کودک را به فضایی نا آرام تبدیل میکنند یا حتی برای تنبیه فرزند خود را در اتاقش حبس کرده و در را به روی آن می بندند. این موضوع باعث میشود تا کودک دچار اضطراب و ترس شود و از این محیط فراری باشد.
_ در برخی مواقع ترس و کابوس شبانه کودکان سبب میشود تا آنها از تنها خوابیدن واهمه داشته باشند. برخی از والدین در حضور کودکشان فیلمهای ترسناک مشاهده میکنند و دیدن این فیلمها باع میشود تا در هنگام خواب و تنهایی بترسند. در نتیجه بهتر است ریشه اصلی این ترسها توسط روانشناس شناسایی و نسبت به رفع آن اقدام شود.
_ یکی دیگر از این مشکلات مربوط به وابستگی کودک به دلیل وابستگی خود والدین است. در بیشتر مواقع مادران مقصر هستند و به دلیل نگرانی مداومی که دارند نمیتوانند جدا از فرزند خود بخوابند. در نتیجه کودک نیز به آنها وابستگی شدیدی پیدا میکند و ادامه آن وضع را خرابتر میکند. خوب است که والدین به این موضوع توجه کنند که این وابستگی برای کودک بسیار خطرناک است و باعث آسیب بیشتری به کودک میشود.
چه راهکارهایی برای جدا خوابیدن کودک وجود دارد؟
همان طور که گفته شد بهتر است جدا خوابیدن کودک یکباره و ناگهانی انجام نشود و حتما این کار به صورت اصولی و تدریجی انجام پذیرد. برای آشنایی بیشتر شما عزیزان قصد داریم به معرفی چند راهکار موثر بپردازیم. همراه ما باشید.
_قبل از هر چیز سعی کنید تا مدت زمانی را در اتاق خواب کودک حضور داشته باشید تا کودک شما احساس امنیت کند و به خواب برود.
_ در صورتی که ترس از تاریکی در کودک شما وجود دارد، بهتر است از تاریکی مطلق اجتناب کنید و کمی نور به فضا بدهید. میتوانید در شب چراغ خوابی روشن کنید یا لامپ راهرو را روشن بگذارید.
_ برای کودک خود گهواره یا ننوی مناسبی تهیه کنید. ننو وسیلهای است که از آن میتوانید برای خواب راحت کودک در اتاق خواب استفاده نمایید.
_ سعی کنید در طی روز با کودک خود در اتاق خوابش بازی کنید تا حس امن بودن فضا در آنها ایجاد شود.
_ از خوابیدن در کنار کودک دوری کنید. برای حس اطمینان کودکتان میتوانید کنار او بنشینید و با خواندن شعر، قصه گویی و داستان برای کودکان باعث خواب راحتتر آنها شوید.
_برخی کودکان تمایل دارند قبل از خواب عروسک یا وسیله دلخواهشان را بغل کنند. میتوانید در این کار به آنها کمک کنید تا حس آرامش را تجربه کنند.
آسودگی هنگام جدا خوابیدن کودک با کمک ننو
در این مطلب سعی کردیم شما را با راهکارهایی برای جدا خوابیدن کودک آشنا کنیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. در صورتی که میخواهید فرزندتان خواب راحتی داشته باشد، ایمن باشد و خود شما خاطری آسوده داشته باشید، ما به شما خرید گهواره سنتی یا ننو از فروشگاه گهواره مهر را پیشنهاد میدهیم. در ساخت این کالای خواب از بهترین مواد اولیه با کیفیت مرغوب استفاده شده است و خوابی خوش و آرام را برای کودک شما فراهم میکند. توصیه میکنیم برای مشاهده انواع ننو، اینستاگرام فروشگاه گهواره مهر را دنبال کنید.
2 دیدگاه در “برای جدا خوابیدن کودک چه راهکارهایی را در پیش بگیریم؟”
سلام وقت بخیر ، ببخشید اگر اتاق نوزاد رو از اول جدا کنیم مشکلی پیش نمیاد برای بچه؟
نه اتفاقا برای دوران کودکی و نوجوانی بسیار ایده آل تر هم هست .
البته فقط به هنگام خواب باید اینکار را بکنید و در دوران نوزادی تا شش ماهگی هر دو یا سه ساعت به نوزاد شیر بدهید.