با کودکانی که تنها نمی‌خوابند چه باید کرد؟

با کودکانی که تنها نمی‌خوابند چه باید کرد؟

فهرست مطالب این نوشته

تنها نخوابیدن کودکان یکی دیگر از چالش‌های والدین می‌باشد. بالاخره از یک سنی به بعد کودکان باید در اتاقی جدای از والدین بخوابند. برخی از کودکان از تنهایی خوابیدن می‌ترسند و حتی در برخی از موارد زمانی که کودک متوجه می‌شود که شب شده‌است دچار هراس و اضطراب می‌شود. این ترس ممکن است در هر سنی رخ دهد اما والدین باید این مشکل را در سریع‌ترین زمان ممکن حل کنند. اگر این مشکل حل نشود ممکن است باعث بروز مشکلات حاد و جدی در سنین کودکی و بزرگسالی شود و عواقب این ترس در بزرگسالی می‌تواند متفاوت‌‌تر نمایان شود و زندگی او را مختل کند.

در ادامه‌ی این مقاله با ما همراه باشید تا علت این ترس و راه‌های درمان آن را بررسی کنیم:

علت اینکه اغلب کودکان تمایل دارند همچنان در کنار والدین خود بخوابند این است که احساس آرامش و امنیت بیشتری دارند. اما اگر این ترس از جدایی پیش رود می‌تواند مشکل ساز شود زیرا فرزند و در بعضی از موارد والدین به این نزدیکی عادت می‌کنند و جدایی مشکل‌تر می‌‌شود.

همانطور که می‌دانید بهترین سن برای جدا خوابیدن کودکان از والدین سن ۳ الی ۴ سالگی می‌باشد. به طور کلی اگر کودکان در این سن از والدین خود جدا شوند حس استقلال و اعتمادبه‌نفس بیشتری بدست می‌آورند. این محدوده سنی امن‌ترین زمان برای جدا کردن محل خواب کودک از والدین است و کودکان هر چه از این سن فاصله بگیرند، این جدایی بسیار سخت‌تر خواهد بود.

چرا کودکان از تنهایی خوابیدن می‌ترسند؟

برای اینکه بتوانید ترس کودکان را از تنهایی خوابیدن بر طرف کنید ابتدا باید علت ترس را ریشه‌یابی کنید که در ادامه با برخی از این علل آشنا می‌شویم:

تخیلات ذهنی کودکان از شخصیت‌های کارتون‌ها

کودک با قوه تخیل خود تصاویر و صحنه های ترسناک در ذهن خود ایجاد می ‌کند. به عنوان مثال در هنگام شب احساس می‌‌کند که آن موجود ترسناک زیر تخت، پشت پرده یا درون کمدش قرار دارد . او برای غلبه بر این ترس سعی می‌کند که مدام نزد والدین خود بخوابد. در این زمان که نزد والدین خود است احساس می‌کند آن موجود خیالی توانایی حمله به او را ندارد و در امنیت کامل است.

توجه به مکالمات دیگران

این امر هم به قوه‌ی تخیل کودکان بر می‌گردد. زمانی که درباره موجود خیالی و افسانه ‌ای و یا موجوداتی همچون جن و… صحبت می‌‌شود، کودک با استفاده از قوه‌ی تخیل قوی‌اش از آن برای خود تصویری ترسناک می‌سازد و خیال کند که در هنگام شب‌ این موجود به او حمله می‌کند و باعث آزار و اذیتش می‌شود.

 اختلافات والدین

معمولا کودکانی که والدینشان درگیر اختلافات شدید هستند، به خاطر ترس از دست دادن والدین خود تمایل دارند نزد والدین خود بخوابند و به گونه‌ ای از آن‌ها حفاظت کنند.

ترس از حشرات، حیوانات، صداهای آشنا، دزد و … از دیگر مواردی است که می‌تواند ریشه‌ی ترس کودکان‌تان باشد.

 

چگونه ترس تنها خوابیدن کودکان را درمان کنیم؟

پس از ریشه‌یابی علت ترس، حال به سراغ درمان آن می‌رویم. آگاه باشید که جدا کردن کودک برای خواب یک شبه اتفاق نمی‌افتد. در این مسیر باید با صبر، حوصله، امتحان کردن روش‌ها و راه‌حل‌های متفاوت او را برای این کار آماده کنید.

در ادامه چند راه‌ کارساز را بیان می‌کنیم:

کودکان را برای جدا خوابیدن آماده کنید!

ابتدا سعی کنید در مورد این اتفاق با کودک خود صحبت کنید و به او اطمینان خاطر دهید. به عنوان مثال قبل از خواب به او بگویید جای هیچ‌گونه ترس و اضطرابی وجود ندارد. در این هم صحبتی سعی کنید بیشتر شنونده باشید چرا که این موضوع باعث کاهش استرس و اضطراب کودک شما می ‌شود در نتیجه می‌تواند راحت‌‌تر به خواب رود . پس از صحبت با کودک حتما اتاق او را ترک کنید تا به تنهایی بخوابد. فراموش نکنید در این مسیر هیچ‌گاه کودک خود را سرزنش نکنید و تنها به تشویق او اکتفا کنید.

در تصمیم خود قاطع باشید!

در صورتی که تصمیم گرفته‌اید که محل خواب فرزند خود را جدا و به او کمک کنید تا با ترس از تنها خوابیدن مقابله کند، بر تصمیم خود قاطع باشید و اجازه ندهید که احساسات و وابستگی‌هایی که وجود دارد بر شما غلبه کند. به عنوان مثال اجازه ندهید که در نیمه شب کودک نزد شما بیاید و از شما بخواهد که پیش شما بخوابد در صورت بروز این اتفاق  او را به رختخوابش همراهی کنید.

اتاق کودک را تاریک نکنید!

بهتر است برای اتاق کودک خود یک چراغ خواب تهیه کنید. اگر کودک شما اطراف خود را ببیند به احتمال زیاد دیگر نمی‌ترسد. چرا که با داشتن چراغ خواب قسمت‌هایی از اتاق که برای او در تاریکی ترسناک و ناشناخته است، قابل دیدن می‌باشد. در این مسیر دست از تشویق کودک خود بر ندارید و به او پاداش دهید. این کار را به تدریج انجام دهید و در صورتی که وابستگی فرزند شما زیاد باشد این شیوه بسیار توصیه‌می ‌شود. در نهایت فراموش نکنید در طول شب به کودک خود سر بزنید.

گهواره یک گزینه‌ی بسیار عالی برای رفع باتنها نخوابیدن کودکان

در آخر …

اگر همه‌ی این راه‌ها را امتحان کردید و نتیجه‌ای در بر نداشت. خرید گهوراه را امتحان کنید. این روش بسیار کارساز است و از آن جا که کودک در آن احساس آرامش و امنیت دارد، ممکن است با این جدایی راحت‌‌تر کنار بیاد. برای خرید گهواره می‌توانید به سایت گهواره‌ی مهر مراجعه کنید. همچنین برای دیدن نمونه‌های متنوع فروشگاه می‌‌توانید به صفحه‌ی اینستاگرام مراجعه کنید.

4 دیدگاه در “با کودکانی که تنها نمی‌خوابند چه باید کرد؟

  1. فرزین گفت:

    سلام خسته نباشید ، من همه راه هارو امتحان کردم ولی اصلا تنها نمی‌خوابه ، بنظر شما گهواره می‌تونه مشکل رو حل کنه یا خیر؟y

    1. محمد صادق سازندگی گفت:

      سلام.
      بله گهواره سنتی حتما مشکل کم خوابی و بی خوابی نوزاد را حل می کند.

  2. لاله بهبهانی گفت:

    سلام وقت بخیر ببخشید هنگام جدا کردن کودک از خود چطوری میتونیم بدونیم که چه زمانی بیدار و گشنه خواهد بود؟

    1. محمد صادق سازندگی گفت:

      سلام.
      نوزاد به هنگام گرسنگی و یا هر گونه مشکل دیگری که داشته باشد با گریه و یا اصواتی خاص به پدر مادر اعلام می کند .
      از بدو تولد تا حدود ۶ ماهگی لازم است که شب ها هر دو یا سه ساعت شیر بخورد حتی اگر گریه نکند. گهواره سنتی در به آرامش رسیدن نوزاد بسیار کمک دهنده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
enemad-logo
تماس با بخش فروش